יום שישי, 11 במרץ 2016

טארטלט פירות

טארט פירות אחד הקינוחים הקלאסיים ביותר,
באופן כללי טארטים בנויים משתי שכבות:
בצק פריך וקרם. לעיתים מוסיפים גם פירות (כמו במתכון הנוכחי)

אז מה יש לנו כאן?
בצק פריך-שקדים: בצק פריך רגיל אבל שמכיל גם שקדים טחונים
קרם פטיסייר קלאסי: קרם וניל ביתי שלמרות שמו המפוצץ והמפורסם, ממש לא קשה להכנה
ושלל פירות העונה: תפוח אדום, תפוח ירוק, תפוז, בננה וקיווי
קצת נפאז', קצת גרידת תפוז ו-וואלה! טארטלט פירות


טארטלט פירות:

בצק פריך-שקדים:
300 גרם קמח לבן
75 גרם שקדים טחונים
75 גרן אבקת סוכר
4 גרם מלח
כפית מחית וניל/תמצית וניל איכותית
180 גרם חמאה קרה
60 גרם ביצים

קרם פטיסייר:
350 מ"ל חלב
כפית מחית וניל/חצי מקל וניל
85 גרם סוכר לבן
85 גרם חלמונים
30 גרם קורנפלור
35 גרם חמאה

פירות:
1 תפוז
1 קיווי
חצי בננה
חצי תפוח אדום
חצי תפוח ירוק

לציפוי:
כף נפאז' - ניתן למצוא בחנויות אפייה
כף מים
גרידת תפוז

כמות:
5 טארטלטים בגודל 7 ס"מ

אופן ההכנה:
  1. בצק פריך-שקדים: בקערת מיקסר מניחים קמח, מלח, שקדים טחונים, אבקת סוכר, מחית וניל וחמאה קרה.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מתחילים לערבב עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. מוסיפים ביצים בבת אחת וממשיכים לערבב עד לקבלת גושי בצק.
  4. באופן ידני מאחדים את גושי הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  5. קרם פטיסייר: בסיר קטן מניחים חלב ומחית וניל ומביאים לרתיחה.
  6. בנתיים - בקערה קטנה טורפים יחד חלמונים וסוכר. לאחר שהסוכר נמס מוסיפים קורנפלור וטורפים היטב.
  7. כשהחלב רותח - שופכים אותו על תערובת החלמונים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ומחזירים לסיר.
  8. בעזרת מטרפה מערבבים היטב - שימו לב! בשלב זה חשוב מאוד לערבב היטב,אחרת התערובת תישרף.
  9. כשהקרם מסמיך יש להוריד אותו מהאש ולשטח על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  10. מניחים מעל לקרם פטיסייר עוד נייר אפייה ומצננים בטמפרטורת החדר.
  11. הרכבה ואפיית הטארטלטים: מוציאים את הבצק פריך-שקדים מהמקרר, ומרדדים לעובי של כ2-3 מ"מ.
  12. קורצים עיגולים קצת יותר גדולים מגודל הרינג, ומניחים בתוך הרינג ומהדקים בעזרת האצבעות את הבצק. חשוב ליצור זווית ישרה בין הבסיס לשוליים.
  13. דוקרים את התחתית בעזרת מזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
  14. מחממים תנור ל170 מעלות.
  15. מכניסים את הטארטלטים לתנור למשך 15-20 דקות עד להשחמה.
  16. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
  17. הרכבה:בעזרת שקית זילוף או שתי כפיות מניחים קרם פטייסיר עד לשלושת רבעי גובה טארט.
  18. חותכים את הפירות ומניחים על הקרם פטייסיר.
  19. בסיר קטן מניחים נפאז' ומים ומביאים לרתיחה.
  20. בעזרת מברשת מורחים נפאז' על הפירות ומקשטים בזסט של גרידת תפוז.




  • את הטארטלטים יש לשמור במקרר עד לשלושה ימים.
  • אפשר להשתמש בכל סוג פירות שתרצו.
  • אפשר לאפות את הטארטלט גם באפייה עיוורת: לחלק את האפייה לשני חלקים כאשר בחלק הראשון על הבצק מונח נייר אפייה ועליו קטניות (משמשות כמשקולת), אחר כעשר דקות להוריד את נייר האפייה עם הקטניות ולהמשיך בעוד כחמש דקות אפייה להשחמת הטארטלט.
  • אפשר במקום טארלטים להכין טארט בגודל 22 ס"מ.
  • אפשר להשתמש בכל רינג שתרצו ולאו דווקא ברינג בגודל 7 ס"מ, אך שימו לב שכמות הטארטלטים תקטן/תגדל בהתאם.
  • אפשר לדלל ריבת פירות במקום השימוש בנאפז'.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה