יום שבת, 20 בפברואר 2016

מגדל פיזחניות

החיים שלי מחולקים לתקופות (אפייה)
עברתי את תקופת העוגיות,
גם את תקופת עוגות הזילוף עברתי..
ואפילו תקופת עוגות המוס עברתי (האמת שלא ממש עברתי, אני די בעיצומה)

מכל תקופה נשאר משהו, וכמובן שאני עדיין מכינה, אבל לא בטירוף. (לא בטירוף=פעמיים בחודש במקום כל סופ"ש)
עכשיו, אני נמצאת בתקופת הבצק הרבוך!
פחזניות ואקלרים הם אורחים קבועים אצלי בבית בסופ"ש,
פוסט על 2 סוגי אקלרים כבר כתבתי,
ואפילו סנט הונורה המדהים!

אבל מה עם פחזניות? רגילות? פשוטות?
אז כמובן שרגיל ופשוט לא הכנתי.
אבל מה שייצא זה

מגדל פיזחניות!

ולא, זו לא שגיאת כתיב..זה שילוב של מגדל פיזה ומגדל פחזניות!
למה מגדל פיזה? כי המגדל פחזניות שלי יצא עקום.. טיפה.
והחלטתי שבמקום להילחם וליישר את המגדל שלי - יש גם חן בקצת עקימות 


אז מה יש במגדל פיזחניות שלנו?
הקומה התחתונה ביותר היא פחזניה שבתוכה יש קרם תות
בקומה העליונה היא פחזניה שבתוכה יש קרם וניל
מעליהן יש זיגוג של קרם נפאז'-תות-שוקולד לבן
וקישוט תות טרי ושבבי שוקולד לבן

המתכון לפחזניות ולקרם נפאז' לקוח מעוגיו נט משני מתכונים שונים:
שאגב..מעולים!!!

מגדל פיזחניות תות-וניל:


פחזניות:
125 מ"ל חלב
קורט מלח
30 גרם סוכר לבן
50 קרם חמאה
70 גרם קמח לבן
1-2 ביצים טרופות

בסיס לקרם:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג
2 כפות סוכר

קרם וניל:
1/3 מכמות הקרם
כפית מחית וניל או תמצית וניל איכותית

קרם תות:
2/3 מכמות הקרם
כפית מחית תות - ניתן להשיג בחנויות אפייה

ציפוי נפאז' תות-שוקולד לבן:
75 גרם שוקולד לבן
30 גרם נפאז' - ניתן להשיג בחנויות אפייה
10 גרם מחית תות - ניתן להשיג בחנויות אפייה

קישוט:
2 תותים טריים
שבבי שוקולד לבן

כמות ואביזרים נוספים:
7-9 מגדלי פיזחניות (2 פחזניות בכל מגדל)
3 שקיות זילוף+צנתר חלק

אופן ההכנה:
  1. פחזניות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2.  בסיר קטן מביאים לרתיחה חזקה את החלב, סוכר, חמאה ומלח - מוודאים שהסוכר והחמאה נמסו לגמרי.
  3. ברגע שהתערובת מגיעה לרתיחה חזקה - מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח.
  4. בעזרת כף עץ מערבבים את התערובת עד שנוצר בצק חלק ואחיד שנפרד מדפנות הסיר.
  5. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במהירות נמוכה 2-3 דקות בכדי שהבצק יתקרר מעט.
  6. מוסיפים בהדרגה את הביצים הטרופות עד שהתערובת גמישה ומוכנה. עושים את "מבחן האצבעות" - לוקחים מעט מן הבצק על האצבע ומצמידים שתי אצבעות ומרחיקים -  אם נוצר שפיץ בניהן אין צורך להוסיף עוד ביצה. אם לא נוצר שפיץ - יש להוסיף עוד קצת ביצה בהדרגה עד שמבחן האצבעות עובר.
  7. כאשר הבצק מוכן מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק, ומזלפים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה 2 גדלים: שורה של פחזניות גדולות, ושורה של פחזניות קטנות (אתם יכולים לזלף גודל אחד)
  8. אופים את הפחזניות במשך 15-20 דקות. חשוב לא לפתוח את התנור ב12-13 דקות הראשונות של האפייה. הפחזניות מוכנות כאשר הן תפוחות, זהובות והחלק התחתון שלהן שחום.
  9. מצננים את הפחזניות לחלוטין לפני המילוי.
  10. קרם: במיקסר עם מטרפה מניחים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג וניל.
  11. מקציפים היטב עד לקבלת קצפת יציבה.
  12. מחלקים את הקרם ל-2 קערות: קערה עם 1/3 מכמות הקרם ועוד קערה עם 2/3 מכמות הקרם.
  13. קרם וניל: לקערה עם 1/3 מכמות הקרם מוסיפים כפית מחית וניל ומערבבים היטב.
  14. קרם תות: לקערה עם 2/3 מכמות הקרם מוסיפים מחית תות ומערבבים היטב.
  15. מעבירים את שני סוגי הקרם לשני שקי זילוף שונים עם צנתר חלק, וממלאים את הפחזניות הגדולות בקרם תות, ואת הפחזניות הקטנות בקרם וניל.
  16. ציפוי נפאז'-תות-שוקולד לבן: בסיר קטן מניחים שוקולד לבן, מחית תות ונפאז' וממיסים על בן מארי או במיקרוגל בפולסים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  17. טובלים כל פחזניה בציפוי.
  18. את הפחזניות הקטנות מניחים על הפחזניות הגדולות.
  19. חותכים תותים לקוביות קטנטנות ומניחים על גבי הפחזניה הקטנה, מעטרים בשבבי שוקולד לבן ומגישים.

  • יש לשמור את הפיזחניות במקרר עד לשלושה ימים.
  • ניתן להחליף את התותים בפירות יער.
  • ניתן להשאיר חלק מהפחזניות ללא ציפוי/ללא מגדל (כמו בתמונה האחרונה).
  • מחית תות ניתן לקנות בחנויות מתמחות לאפייה אך אפשר גם להכין בבית ע"י טחינה של תותים והעברת המסה דרך מסננת.
  • הצבע הוורדרד אדמדם של הציפוי נובע ממחית התותים - ללא צבעי מאכל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה