יום שישי, 12 בפברואר 2016

נשיקות מרנג

יום האהבה כבר ממש בפתח,
ומה עושים כשרוצים להשקיע אבל אין כוח? או זמן?
יש לי את הפתרון המושלם..


♥ נשיקות ♥


תסכימו איתי שבכל גיל ובכל רגע כיף לאכול נשיקות מרנג,
יש כאלו מהמכורים ביותר שאוכלים אותם ממש כמו גרעינים.

לנשיקות מרנג יש כמה וכמה מתכונים
יש את המרנג האיטלקי - מורכב מסירופ סוכר וחלבונים, תהליך קצת ארוך שדורש מדחום
מרנג שוויצרי - שימוש בבן מארי ולאחר מכן - הקצפה
ומרנג צרפתי - הקצפה של חלבונים וסוכר


צולם ע"י טל ניסטור


המרנג הצרפתי הוא הקל ביותר מבין השלושה (ודורש הכי פחות עבודה), ויש מתכונים בהם אי אפשר להשתמש בו. אבל לנשיקות לדעתי הוא מושלם!
קליל, נוח לעבודה ולוקח בדיוק שתי דקות הכנה.
מי שאוהב נשיקות שהן טיפה דביקות מבפנים - המתכון הזה במיוחד בשבילכם..







וכאמור.. מה שצריך פה זה סך הכל חלבונים וסוכר.
אז למה אנחנו מחכים?!

המתכון מבוסס על המתכון מניקי ב.


נשיקות מרנג צרפתי:

נשיקות:
4 חלבונים
כוס סוכר
קורט מלח

קישוט:
סוכריות צבעוניות

כמות ואביזרים נוספים:
50 נשיקות
שקית זילוף עם צנתר כוכב גדול

אופן ההכנה:


  1. חממו תנור ל 75 מעלות ללא טורבו.
  2. בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים חלבונים ומתחילים להקציף במהירות גבוהה.
  3. מוסיפים קורט מלח וקצת סוכר וממשיכים להקציף במהירות גבוהה.
  4. מוסיפים בהדרגה את כל הסוכר ומקציפים עד לקצף יציב מאוד (אפשר לעשות את מבחן "הפיכת הקערה" - הפכו את הקערה ובדקו שהקצף יציב ולא זז)
  5. בשלב הזה אפשר להוסיף מעט צבע מאכל ולהמשיך לערבב לקבלת נשיקות צבעוניות - לא חובה!
  6. העבירו את הקצף לשק זילוף עם צנתר כוכב גדול. 
  7. זלפו נשיקות בגודל הרצוי על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. פזרו סוכריות צבעוניות בנדיבות - לא חובה!
  9. הכניסו את התבנית לתנור למשך 6 שעות.
  10. צננו והכניסו לקופסה אטומה.

  • הנשיקות מחזיקות מעמד למשך שבוע בקופסה אטומה.
  • לעצלנים שבנינו - אפשר לקצר את זמן האפייה לשלוש השעות בעזרת העלאת טמפרטורת התנור ל 100 מעלות אבל שימו ♥! הנשיקות יצאו יותר דביקות מבפנים.
  • יודעים שהנשיקות מוכנות כאשר הן מתנתקות בקלות מנייר האפייה.
  • מומלץ ועדיף להוציא את החלבונים לטמפרטורת החדר לפני ההקצפה - אבל אפשר בכיף לוותר על שלב זה.
  • אפשר לשלב כמה צבעים בעזרת חלוקת התערובת וצביעה בצבעי מאכל.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה