יום ראשון, 24 בינואר 2016

גרנולה גרנולה גרנולה

לפני כשנה פחות או יותר, הכרתי את המושג "פליאו"
מה זה אתם שואלים?
פליאו זה בעצם תזונה קדמונית - תפריט אוכל המורכב אך ורק מדברים טבעיים ולא מועבדים. דגנים, סוכר, ושמן תעשייתי לא נכללים בתפריט של האנשים שחיים בדרך החיים הזו.

למה אני יודעת את כל זה?
כמובן שאני לא פליאו (כל חיי סובבים סביב עוגות)
אבל גל (בןזוגי המדהים) כן פליאו!

כשהתחיל את התהליך הוא קרא הרבה בבלוג "מר קדמוני" שם דעאל שלו מסביר עד לפירור האחרון למה כמה ואיפה פליאו. 

בין השאר - הוא מפרסם שם מתכוני פליאו 
ובינהם מצאנו (טוב נו גל מצא)
את הגרנולה, הכי טובה+בריאה+פליאו שאכלתם אי פעם.

מפה לשם באופן קבוע התחלתי להכין את הגרנולה למשפחה וחברים - ויצאה גם הגרסת לא-פליאו (עם שיבולת שועל). מזהירה מראש - אחרי פעם אחת קשה מאוד להפסיק...

המתכון מבוסס על הגרנולה הקדמונית של מר קדמוני עם שינויים שלי





גרנולה קדמונית:

400 גרם שבבי קוקוס (לא קוקוס טחון!)
4 חופנים של אגוזים שונים ללא סוכר (לוז, מקדמיה מלך, שקדים וכל מה שאתם אוהבים)
זרעי דלעת וחמניה - לא חובה
חמוציות ללא סוכר -לא חובה
כף סילאן
כף דבש
שתי כפות שמן קוקוס

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל 170 מעלות.
  2. קוצצים את כל האגוזים ושבבי הקוקוס לחתיכות גסות.
  3. בקערה גדולה מניחים שבבי קוקוס, אגוזים, זרעי דלעת וחמוציות.
  4. מניחים בסיר קטן סילאן, דבש ושמן קוקוס.
  5. מחממים את התערובת עד לאחידות.
  6. שופכים את התערובת החמה לקערה ומערבבים היטב.
  7. שופכים את  תערובת הגרנולה על תבנית אפייה מורפדת בנייר אפיה.
  8. מכניסים לתנור ומשגיחים היטב, לאחר 3-4 דקות התערובת מתחילה לקבל גוון זהוב-חום. ברגע זה יש להוציא את התבנית, לערבב היטב ולהחזיר לעוד 2 דקות.
  9. להוציא את התבנית ולצנן היטב.



  • יש לשמור את  הגרנולה בקופסה אטומה. נשמרת עד לשבועיים ויותר.
  • לגרסת הלא-פליאו יש להחליף את שבבי הקוקוס בשיבולת שועל - באותה כמות בדיוק. אפשר לא להשמיט לגמרי את שבבי הקוקוס, אלא רק להוריד את הכמות.
  • שימו ♥: חמוציות מכל הסוגים יש להכניס לתערובת רק לאחר האפייה. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה